KATTY LAPEER

Welkom voor Tao Yin Yoga, Chi-Kung en verdieping in de Tao-elementenleer.

>> Er zijn momenteel geen live Yoga- en Chi-Kungsessies wegens Corona. Ik hoop in het voorjaar terug te kunnen opstarten met jullie. 

katty--

Tao Yin Yoga

Deze yoga-vorm biedt ons de weg naar diepe relaxatie, flexibiliteit & cultivatie van bewustzijn in bewegingen. Tao-Yin yoga is Chinese yoga en betekent ‘sturen van de energie’. Het is een set van stretchoefeningen, die het lichaam openen en in balans brengen, zowel op fysiek als energetisch vlak. Het innerlijk voelen, alsook de ademhaling zijn zeer belangrijk tijdens het bewegen.
Het stretchen is niet zozeer op de spieren gericht, maar wel op de pezen, ligamenten en gewrichten.
Tao-yin is minder extreem dan klassieke yoga. Door niet extreem te gaan, blijft de kracht meer behouden. Vergelijk het met een elastiek: als je deze té ver uitrekt, dan komt hij niet meer terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Essentieel bij deze vorm van yoga is tevens de ruime aandacht voor het versterken van de psoas-spier.

Chi-Kung

Meridiaan Chi-Kung is een bewegingsvorm, die ons lichaam helpt ontspannen, soepeler en krachtiger maken, ontwikkeld door Dirk Oellibrandt. De 6 basisbewegingen openen en activeren de 12 meridianen of energiestromen. Deze externe bewegingen leren jou de interne energiestroom in het lichaam weer te voelen en te cultiveren. Ze openen je lichaam en creëren ruimte. Concreet bewegen we doorheen de 5 elementen: er is een beweging voor Metaal, Aarde, Water, Hout en Vuur. Deze elementen zijn ook gekoppeld aan je organen. Het werkt in op je organen, je pezen, je ademhaling, je gewrichten,… Het brengt je meer vitaliteit en stabiliteit én brengt je meer bewustzijn in hoe de elementen zich in jouw lichaam tonen (ze houden je a.h.w. een spiegel voor) en hoe je het potentieel daarvan kan ontwikkelen. De oefeningen worden aangevuld met tao-yin yoga en andere tao-oefeningen, die de meridiaanbewegingen ondersteunen en versterken. 

PRAKTISCH

Geen voorkennis vereist. Iedereen werkt op zijn/haar niveau.
Wanneer: Tao Yin Yoga op maandagen van 19u30 tot 21u15. Chi-Kung op vrijdagen van 10u tot 12u. Voor prijzen, kan je de reeksen bekijken op de facebookpagina. Naast de wekelijkse lessen, kan je ook op introductie- en verdiepingsdagen in het weekend bij mij terecht. Info en inschrijvingen enkel per mail of gsm.

email-icoontje
kattylapeer@hotmail.com
telefoon
tel: 0494 23 22 51
facebook-icon
www.facebook.com/katty.lapeer