TAO-WORKSHOPS MET KATTY

katty2
 • Tao-yin yoga: een set van stretchoefeningen, die het lichaam op een zachte, doch diepgaande manier openen en in balans brengen. Het stretchen is niet zozeer op de spieren gericht, maar wel op de pezen, ligamenten en gewrichten. Essentieel bij deze vorm van yoga is tevens de ruime aandacht voor ademhaling en het versterken van de psoas-spier.
  Telkens overdag in het weekend. Geen nieuwe data.

   

 • Meridiaan Chi-kung: 6 basisbewegingen. Deze bewegingen openen je lichaam en creëren ruimte. Concreet bewegen we doorheen de 5 elementen (Tao) : er is een beweging voor Metaal, Aarde, Water, Hout en 2 voor Vuur. Deze elementen zijn gekoppeld aan energiebanen (meridianen) en aan je organen. MCK werkt in op je organen, je pezen, je ademhaling, je gewrichten … Het brengt je meer vitaliteit, stabiliteit en gronding.
  Telkens overdag in het weekend. Geen nieuwe data.

 • Basis-Tao-workshop: Het fundament van de tao. Kennismaking met de link tussen EMOTIES en ORGANEN volgens de 5 elementenleer, chi-kung oefeningen, de boomhouding, je tempel schoonmaken, helende klanken, innerlijke glimlachmeditatie, de kleine hemelse kringloop, Tao-yin yoga.
  Telkens overdag in het weekend. Geen nieuwe data.

   

 • Psoasworkshop: Zonder psoasspieren zouden we niet rechtop lopen, want deze spiergroep verbindt de romp met het bekken en de benen. Er is tevens een sterke relatie met de nieren en de ademhaling, via het middenrif. Een holle rug, duidt op een verkorte psoasspier, wat kan kan leiden tot scheefstand enz. Chronische stress of traumatische ervaringen zetten zich makkelijk vast op deze spiergroep, waardoor de psoas verkrampt en te weinig doorbloed wordt. Via heel specifieke oefeningen leer je contact maken met deze fundamentele spiergroep en leer je ze te ontspannen, verlengen en versterken.
  Telkens overdag in het weekend. Geen nieuwe data.


Tarieven

 • Workshop 1 dag: 85 euro
 • Workshop 2 dagen: 170 euro

Er wordt gewerkt in kleine groepen om voldoende kwaliteit en persoonlijke aandacht te kunnen bieden.

Meer informatie over de lessenreeksen en workshops kan je vinden via onze facebookpagina.

Over de lesgever

KATTY LAPEER – Universal Healing Tao-instructeur

Welkom voor Tao-elementenleer als bijdrage tot meer vitaliteit, ter stimulering van het zelfhelend vermogen en het herstellen van de verbinding met de wijsheid van je lichaam.

Ik werk traag en diepgaand. Iedereen werkt volgens zijn/haar tempo en volgens zijn/haar mogelijkheden in het moment.
Er is geen voorkennis vereist.

kattyboomcropfilt

Hoe Tao mij heeft geholpen

In 2005 kreeg ik borstkanker, heel invasief. Een proces begon: operatieve ingrepen, chemo en een langzame weg in de opbouw van mijn energie- en immuniteitssyteem. Op zoek naar een manier om dit meer van “binnenuit” te versterken, kwam ik in 2009 in contact met het Universal Healing Tao-systeem. Een nieuwe wereld ging voor mij open. Het heeft tijd en inzet gekost, maar de Tao-oefeningen hebben me ontzettend veel geholpen in het opnieuw vrijmaken en ontwikkelen van mijn energetisch systeem en het versterken van mijn immuniteit. Ondertussen is tao een passie geworden, ben ik gecertifieerd Tao-instructeur en wil ik alles wat ik zelf geleerd en ervaren heb met héél veel enthousiasme doorgeven.


Mijn visie op het
belang van het lichaam

Alles wat je in je leven meemaakt en wat niet volledig beleefd – “verteerd” wordt, of zijn plaats niet krijgt, zet zich ook ergens vast in je lichaam. Ziekte, trauma’s, angsten, stress, familiale en/of mentale patronen, slechte voeding (letterlijk en figuurlijk) enz. “vervuilen” het lichaam. Ze verstoren het evenwicht fysiek, emotioneel en mentaal. De energiestroom wordt hierdoor beperkt! Als er energetische blokkades zijn, dan wordt het lichaam uiteindelijk ziek. Ons lichaam is ontzettend intelligent en zal ons op een gegeven moment signalen geven over wat er onderhuids aan de hand is. Het Universal Healing Tao-systeem (UHT) is een praktisch systeem dat door de Taoïstische Meester Mantak Chia decennia geleden in China werd ontwikkeld, met de bedoeling de aloude tao-praktijken toegankelijk te maken voor de westerse mens. Tao-oefeningen ondersteunen je in een genezingsproces én voorkomen dat je ziek wordt. Het is een methode om je levensenergie of Chi te vermeerderen en deze weer vrij te laten stromen in je lichaam. Pas als energie vrij kan stromen, dan werkt het lichaam als één geheel. Het fysieke, het emotionele en het mentale centrum functioneren dan als één geheel en creëren harmonie en evenwicht.
 

Inschrijven voor een sessie of workshop

Contacteer me gerust via telefoon of e-mail om in te schrijven. Vraag gerust ook naar meer informatie. 
Ik kan je steeds opnemen in mijn mailinglijst, dan wordt je steeds op de hoogte gehouden over de lessenreeksen en workshops. 
 
Graag tot dan!

email-icoontje
katty@hotmail.com
telefoon
tel: 0494 23 22 51
facebook-icon-n
www.facebook.com/dezijnsplek