MAAIKE DE CLERCK

Klinisch psycholoog
Lichaamsgericht psychotherapeut
Voice Dialogue Facilitator


Welkom voor lichaamsgerichte psychotherapie en opstellingswerk.

Je kan zowel als jongere, jongvolwassene als volwassene bij mij terecht.

maaike2edited3

Lichaamsgerichte psychotherapie

Zit je met een chronisch probleem (fysiek of psychisch)?
Loop jij ergens in vast?
Voel je je niet lekker in je vel?
Heb je weinig zelfvertrouwen?
Kamp je met (faal)angst?
Heb je last van vaak terugkerende thema’s/patronen/verslavingen?
Ben je vaak angstig of voel je weinig verbinding met jezelf, anderen of de dingen die je doet?
Voel je je leeg en ben je op zoek naar zingeving?

Alle aanhoudende ‘psychosomatische’ problemen en stress-gerelateerde klachten (aanhoudende pijnen en ontstekingen, uitputting, angst en spanningen, slaapproblemen, spijsverteringsklachten, depressie, verlies van zichzelf of anderen) kunnen een motivatie zijn om lichaamsgericht werk aan te vatten.

Lichaamsbewustzijn leidt tot een dieper bewustzijn van wie men werkelijk is en zorgt voor het steeds meer vrijkomen van kracht/energie om zichzelf te handhaven in deze toch wel (vrij complexe) wereld. Binnen deze therapievorm werken we met het lichaam als medium. Via ademen, gronden en focussen komen we dichter bij de kern. Opstellingen en gesprekstherapie vervloeien met het lichaamswerk.

Posturale Integratie

Sinds 2012 kwam ik in contact met de kracht van het lichaamswerk van Jack Painter: meer bepaald Posturale Integratie. PI is een heel dynamische en diepgaande therapievorm die werkt vanuit het hier en nu. Via diepe strokes (massage) van de spieren en bindweefsels worden de blokkades in het systeem losgemaakt en wordt er gewerkt naar meer integratie van lichaam en geest. De ‘bodymind’ als één geheel. Je hoofd, hart en bekken op één lijn. Deze therapie duurt 90 min. en is doeltreffend bij angst en trauma.

Als je liever geen strokes wenst (of als voorbereiding op de strokes) ga ik met jou aan de slag met alle andere aspecten van het lichaamswerk die bijdragen tot gronding en het ontdekken van je authentieke kern.

Hypnotherapie

Ik werk ook regelmatig met hypnose. Bij hypnose breng ik jou via bepaalde inductietechnieken in een veilige trance. Vanuit deze diepe ontspanning en focus kom je tot nieuwe creatieve inzichten en verschuivingen. We kunnen in samenspraak deze waardevolle techniek gebruiken om vastgeroeste overtuigingen op psychisch en/of fysiek niveau los te weken en bij te sturen op een dieper niveau. Een hypnose sessie duurt eveneens 90 min.

Voice Dialogue

Voice Dialogue is een andere methode die ik met jou inzet om in dialoog te komen met onze innerlijke stemmen. Deze behoren toe aan de verschillende delen van onze persoonlijkheid: onze ikken. Denk bijvoorbeeld aan de pleaser, de pusher,… Via het voelen en bekijken van deze delen kom je tot een dieper weten over deze delen in jezelf. Ze brengen je een bron van informatie waardoor je gaat groeien in bewustzijn. Je komt meer en meer tot je authentieke zelf. Hoe meer polariteiten in jezelf gefaciliteerd worden, hoe meer je in het ‘midden’ komt te zitten. Vanuit het ‘midden’ kan je dingen in een beter perspectief plaatsen en komt er meer innerlijke rust.

Ik werk op een veilige manier, aangepast op jouw noden en tempo.


Tarieven

  • Voor een lichaamsgerichte sessie van 95 à 105 min : 140 euro
  • Voor een gesprekssessie of wandelsessie of online sessie van 50 à 60 min : 75 euro

Een afspraak maken

Neem gerust een kijkje op mijn onderstaande website en contacteer me vrijblijvend voor info of vragen.

 

website-traffic-icoontje
www.4elements4balance.be
email-icoontje
maaike@dezijnsplek.be
telefoon
tel: 0484 17 01 09