JOHANNA VERPOORT

Klinisch Orthopedagoog
EFT-therapeut 

Welkom voor Tapping,
ook gekend als Emotional Freedom Techniques, kortweg EFT-therapie.
Ik begeleid volwassenen en jongeren (vanaf 10 jaar).

johannacropped

Je kan bij mij terecht voor ondersteuning bij het verwerken van emotioneel ingrijpende gebeurtenissen zoals een trauma, PTSS maar ook bij het verminderen van angsten zoals faalangst, claustrofobie, angst voor spinnen, de tandarts, vliegen, kleine ruimtes; plein-, water- en hoogtevrees; plankenkoorts; bij het in beweging brengen van situaties met aanhoudende stress bijvoorbeeld in een relatie, het gezin, op of over het werk, examenstress. 

EFT, Emotional Freedom Techniques, kan helpen om overtuigingen en blokkades op te ruimen die je soms al jaren meesleept en die zich uiten in klachten en beperkingen zoals vermoeidheid, chronische pijnen, spijsverteringsklachten, slecht slapen of intoleranties. Het is wetenschappelijk bewezen dat tappen stress en angst vermindert, cortisol verlaagt, pijn verlicht, productiviteit verhoogt en meer. Door te tappen ruim je beperkingen op, maak je energie vrij en neem je stap voor stap je leven weer in eigen handen.


Wie kan bij mij terecht?

Ik werk individueel met tieners, jongeren en volwassenen. 
Sessies kunnen worden gegeven in het Nederlands, Frans, Engels en Spaans.


Hoe ga ik te werk?

Eerst nemen we tijd om kennis te maken of bij te praten en beluister ik de vraag die je bij mij brengt. In volgende sessies overlopen we ook steeds hoe de tussentijd gewerkt heeft en nieuwe vragen of bedenkingen krijgen een plaats.

Het tappen of tikken kan daarna beginnen. Je zit in een zetel met je kleding aan en ik kom naast je zitten op een stoel.
Terwijl ik je vragen stel tik ik met enkele vingers zachtjes op verschillende plaatsen op je hoofd, aangezicht, borstbeen, onder de arm en op je pols en hand. Af en toe geef ik korte opdrachten, bijvoorbeeld om iets na te zeggen of je iets voor te stellen. Zo gaan we gedurende dieper in op een klacht of probleem.

Je leert de techniek zelf toe te passen zodat je tussen de sessies door kan tappen wanneer je gevoelens het overnemen of een uitdaging op je af komt. We bekijken soms ook een ‘huistaak’. Vanaf de tweede behandeling kan je ook kiezen voor online sessies, eventueel in combinatie met behandeling in de praktijkruimte.


Tarieven

Individuele sessie van 90 minuten: €80

De betaling gebeurt via Bancontact-app of contant, na elk gesprek. Afspraken kunnen telefonisch tot 24 uur op voorhand kosteloos afgezegd worden. Bij laattijdig afzeggen of bij een gemiste afspraak wordt het volledige bedrag aangerekend.


Een afspraak maken

Wil je graag meer informatie of wil je een afspraak maken, dan kan je mij contacteren via onderstaand e-mailadres of op het onderstaande telefoonnummer. Kom je op voicemail terecht, spreek dan een bericht in en vermeld zeker je telefoonnummer. 
Ik bel je dan zo snel mogelijk terug.

website-traffic-icoontje
www.sjelter.be
email-icoontje
johanna@dezijnsplek.be
telefoon
tel: 0468 56 51 24