VISIE VAN DE ZIJNSPLEK

Met De Zijnsplek vormen we een multidisciplinaire groepspraktijk waar verscheidene vormen van therapie, coaching en workshops voor volwassenen en jongvolwassenen plaatsvinden. Een praktijk waar aandacht is voor alle gezondheidsdomeinen: van mentaal, emotioneel, sociaal, tot fysiek welzijn.

In onze drukke, stressvolle samenleving vinden we het erg fundamenteel om tijd te nemen voor reflectie en lichaamswelzijn. We geloven dat therapie, coaching en lichaamswerk meer inspireren en dieper doorwerken in een rustige, huiselijke en groene omgeving. We geloven in het belang van rust en ruimte. We bieden een plek om te zijn, met ruimte voor je verhaal.

We werken vanuit een gezamenlijke visie op zorg. We hebben daarin allereerst een holistische kijk op mens zijn. We geloven dat er meerdere toegangspoorten zijn naar een probleem en elke therapeut vanuit zijn/haar discipline bijdraagt aan het vinden van individuele, duurzame oplossingen.

Een mens valt niet te reduceren tot zijn klachten of symptomen. Er bestaan geen quick fixes. Zolang de onderliggende oorzaken of mechanismen geen aandacht krijgen, komen we niet toe aan een duurzame oplossing en levensstijl. We geloven in een goede ondersteuning die moed geeft om verder op pad te gaan.

We willen mensen (her-)verbinden met hun eigen ritme, met hun lichaam, hun emotionele en mentale beleving maar ook met de natuur rondom. Wij bezitten hierbij niet het alles-weten of de enige waarheid, maar brengen mensen tot een diepgaander bewustzijn van hun noden. Dit doen we, zodat je als mens terug kan keren naar je eigen innerlijke krachtbronnen, naar je eigen intuïtie en innerlijk weten. Dit vormt de basis voor een kwaliteitsvol en voedend leven, waarin ruimte is voor zelfactualisatie en hechte verbindingen met anderen.